Apteekkariliitto pyrkii toiminnassaan vastuullisuuteen ja avoimuuteen.

Muu toiminta

Pyrimme toiminnassamme vastuullisuuteen ja avoimuuteen.

Vastuullisuustyö

Vastuullisuustyötä teemme yhdessä jäsenapteekkiemme kanssa.
Vastuullinen APTEEKKI (pdf) 

Ohjeistukset

Tuotamme ohjeistuksia hyvistä toimintatavoista apteekissa.

Apteekin palveluiden ja ei-lääkkeellisten tuotteiden myynnin ja markkinoinnin hyvät toimintatavat (pdf) >  

Apteekkisopimukset - ohjeistus apteekeille ja lääkäreille 11/2017 (pdf) >

Vaalituki

Apteekkariliitto ei anna suoraa vaalitukea eikä myöskään osallistu puolueiden tai niiden lähiyhteisöjen tukemiseen muilla tavoin. Liitto osallistuu kuitenkin ehdokkaiden järjestämiin seminaareihin. Periaatteena on, että kohtelemme ehdokkaita tasapuolisesti puoluekannasta riippumatta. Kaikista puolueista emme ole saaneet seminaarikutsuja.

Apteekkariliitto osallistui 28.10.2014–17.4.2015 välisenä aikana yhteensä 20 ehdokkaan järjestämään seminaariin. Ehdokkaita oli neljästä eri puolueesta. Seminaarien osallistumismaksujen yhteissumma oli noin 15 700 euroa. Koska ehdokkailta ei pyydetty suostumuksia nimien julkaisemiseen silloin, kun seminaariin osallistumisesta päätettiin, emme julkaise ehdokkaiden nimiä.

Kun jatkossa osallistumme tämän tyyppisiin tilaisuuksiin, pyydämme luvan osallistumisemme julkistamiseen. Nämä tilaisuudet ja niiden järjestäjät myös julkaisemme.

Apteekkariliiton tytäryhtiöt tai muut liiton määräysvallassa olevat yhteisöt eivät ole osallistuneet puolueiden tai vaaleissa ehdolla olevien henkilöiden tukemiseen millään tavoin.

Apteekkariliitto ei anna vaalitukea kunta-, europarlamentti- eikä presidentinvaaleissa.

19.2.2018/IS