Apteekkialan opiskelijoita

Apteekkialan opinnot

Opetus tuottaa terveydenhuoltoon lääkkeiden ja lääkehoidon asiantuntijoita.

Lääkkeisiin liittyvä asiakaspalvelu apteekissa edellyttää farmaseutin tai proviisorin tutkintoa, jonka voi suorittaa Helsingin yliopistossa tai Itä-Suomen yliopistossa Kuopiossa. Åbo Akademissa Turussa voi opiskella farmaseutiksi ja proviisoriksi ruotsin kielellä.

Farmaseutin tutkinto on kolmivuotinen alempi korkeakoulututkinto, jonka laajuus on 180 opintopistettä. Proviisorin tutkinto on viisivuotinen ylempi korkeakoulututkinto, jonka laajuus on 300 opintopistettä. Jos tutkimus kiinnostaa, voi opintoja jatkaa proviisorista farmasian tohtoriksi. Myös apteekkarilta edellytetään proviisorin tutkintoa.

Lue lisää farmasian opinnoista >

Apteekeissa on asiakaspalvelun lisäksi myös muita tehtäviä. Toimivan asiakaspalvelun edellytyksenä on esimerkiksi, että apteekin varastossa on riittävä määrä lääkkeitä. Varaston hoitamisesta ja toimistotöistä vastaavat lääketeknikot. Lääketeknikko opiskelee toisen asteen ammatillisessa oppilaitoksessa kaksi-kolme vuotta.

Lääkealan perustutkinnon laajuus on 180 osp (osaamispistettä) ja se on ammatillinen perustutkinto. Opintoaika on noin 2 vuotta. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella.

Lue lisää lääkealan perustutkinnosta >