‹ Takaisin

Tiedotteet  |  31.01.2017

Charlotta Sandler Apteekkariliiton farmaseuttiseksi johtajaksi

Farmasian tohtori Charlotta Sandler, 42, on nimitetty Suomen Apteekkariliiton farmaseuttiseksi johtajaksi huhtikuun alusta lukien. Liiton nykyinen farmaseuttinen johtaja Vesa Kujala siirtyy johtavaksi proviisoriksi Lauttiksen Apteekkiin Helsingin Lauttasaareen.

Charlotta Sandler on toiminut aiemmin Apteekkariliiton asiantuntijaproviisorina vastuualueenaan apteekkien integroiminen uudistuvaan sote-palvelurakenteeseen, Rationaalisen lääkehoidon toimeenpano-ohjelmaan liittyvät tehtävät sekä koulutus- ja työvoimapoliittiset asiat.

Ennen nykyistä tehtäväänsä hän on työskennellyt esimiestehtävissä Helsingin Herttoniemen apteekissa, Porvoon Uudessa apteekissa ja Yliopiston Apteekissa sekä jo aiemmin Apteekkariliitossa viestintäproviisorina.

Charlotta Sandler valmistui proviisoriksi Helsingin yliopistosta vuonna 1999 ja väitteli farmasian tohtoriksi farmakologian alalta vuonna 2005. Väitöstutkimus keskittyi syöttösolujen toimintaan kroonisessa reumaattisessa niveltulehduksessa sekä uusien syöttösolujen toimintaa estävien lääkkeiden vaikutuksiin solu- ja kudostasolla. Sandler on opiskellut myös eläinlääketiedettä ja toiminut post doc -tutkijana Otagon yliopistossa Uudessa-Seelannissa.

Charlotta Sandler on toiminut pitkään Suomen Proviisoriyhdistyksen luottamustehtävissä apteekkisektorin edustajana ja vuonna 2000 myös yhdistyksen toiminnanjohtajana. Yhdistyksen varapuheenjohtajaksi hänet valittiin vuoksiksi 2014 ja 2015.

– Sote-uudistus on valtava mahdollisuus apteekeille luoda ja vakiinnuttaa yhteistyömuotoja muun terveydenhuollon kanssa. Pidän erittäin tärkeänä, että apteekeissa oleva lääketieto, lääkehoitojen asiantuntemus ja muu osaamien hyödynnetään täysimääräisesti uudistuvissa sote-rakenteissa rationaalisen lääkehoidon ja kustannustehokkaan terveydenhuollon takaamiseksi, Charlotta Sandler sanoo.

Suomen ammattiapteekkijärjestelmä on Sandlerin mielestä maailman toimivin, mutta sen on jatkuvasti kehityttävä vastaamaan tulevaisuuden tarpeisiin, jotta se lunastaa asemansa ja kansalaisten luottamuksen vastedeskin.

– Charlotta tuntee hyvin apteekkien päivittäisen toiminnan, mutta hänellä on myös laajempaa osaamista ja näkemystä toimialasta ja sen kehittämisestä. Farmasian tohtorina hänellä on erinomaiset valmiudet arvioida alaa koskevaa tutkimustietoa ja kehittää apteekkitoimintaa, joka on Apteekkariliiton yksi keskeinen tehtävä. Charlotta on myös erittäin sosiaalinen ja laajasti verkostoitunut, toteaa Apteekkariliiton puheenjohtaja Marja Ritala.

Charlotta Sandler asuu kolmen lapsen, koiran ja kissan kanssa Helsingissä.

Lisätietoja: Marja Ritala, p. 050 525 2476, marja.ritala@apteekit.net ja Charlotta Sandler, p. 050 543 0411, charlotta.sandler@apteekkariliitto.fi

Charlotta Sandler (kuva, jpeg) >

Suomen Apteekkariliitto ry (www.apteekkariliitto.fi) on vuonna 1897 perustettu yksityisiä apteekkeja edustava yhdistys. Apteekkariliitto kehittää eettisesti ja ammatillisesti korkeatasoista apteekkitoimintaa osana terveydenhuoltoa ja tuottaa jäsenilleen apteekkitoimintaa tukevia palveluita.