‹ Takaisin

Tiedotteet  |  14.06.2018

Apteekkariliiton apuraha itsehoitolääkeneuvonnan tutkimukseen

Suomen Apteekkariliitto on myöntänyt yhteensä 50 000 euroa apurahoja lääkeneuvonnan ja apteekkipalveluiden vaikuttavuutta selvittäviin tutkimuksiin.

Proviisori Nina Alastalo sai 20 000 euron apurahan ja proviisorit Sonja Kallio, Mari Kuuttila ja Terhi Toivo 10 000 euron apurahan kukin.

Nina Alastalo tutkii Itä-Suomen yliopistossa itsehoitolääkeneuvonnan toteutumista, laatua ja vaikuttavuutta. Väitöstutkimus selvittää, miten apteekista itsehoitolääkkeitä hakeneet asiakkaat kokevat saaneensa neuvontaa.

Haamututkimuksella Alastalo selvittää apteekkien itsehoitolääkeneuvonnan sisältöä ja laatua; millä tavalla asiakkaan oireet ja tarpeet kartoitetaan, mitä hoitovaihtoehtoja suositellaan sekä miten lääkkeen oikeaa käyttöä neuvotaan. Asiakashaastatteluin tutkitaan, onko annettu neuvonta parantanut vaivan hoitoa ja miten tyytyväisiä asiakkaat ovat olleet apteekin apuun.

Sonja Kallio, Mari Kuuttila ja Terhi Toivo tutkivat Helsingin yliopistossa avoapteekkien ja muun terveydenhuollon yhteistyön kehittämistä iäkkäiden lääkitysturvallisuuden parantamiseksi.

Apurahat jaettiin Apteekkariliiton hallinnoimasta Farmasian edistämisrahastosta.

Apteekkiaiheisia julkaisuvapaita kuvituskuvia tiedotusvälineille kuvapankissamme: www.apteekkariliitto.fi > media > kuvapankki

Lisätietoja: farmaseuttinen johtaja Charlotta Sandler, p. 050 543 0411, charlotta.sandler@apteekkariliitto.fi

Suomen Apteekkariliitto ry (www.apteekkariliitto.fi) on yksityisiä apteekkeja edustava yhdistys. Apteekkariliitto kehittää eettisesti ja ammatillisesti korkeatasoista apteekkitoimintaa osana terveydenhuoltoa ja tuottaa jäsenilleen apteekkitoimintaa tukevia palveluita.