‹ Takaisin

Tiedotteet  |  26.08.2013

Videot opastavat astmalääkkeiden käytössä

Apteekkariliitto on julkaissut verkkosivuillaan parikymmentä lääkeannosteluvideota siitä, miten astmalääkkeitä käytetään oikeaoppisesti.

Apteekkariliitto on julkaissut verkkosivuillaan parikymmentä lääkeannosteluvideota siitä, miten astmalääkkeitä käytetään oikeaoppisesti.

Parin minuutin mittaisissa videoklipeissä näytetään yksityiskohtaisesti, kuinka keuhkoihin inhaloitavia astmalääkkeitä käytetään vaihe vaiheelta. Mukana on suurin osa Suomessa myyntiluvan saaneista astmalääkkeistä ja niiden käytön apuvälineistä.

Asiantuntijaproviisori Johanna Salimäki Apteekkariliitosta kertoo, että yllättävän moni astmaatikoista ei käytä lääkeannostelijoitaan oikein.
– Oikea tekniikka pyritään neuvomaan aina apteekissa, mutta silti se voi helposti unohtua. Esimerkiksi osa lääkkeistä vaatii huolellista ravistamista tai hengityksen pidättämistä inhaloinnin jälkeen. Jos tekniikka unohtuu, lääkkeestä ei välttämättä saada parasta mahdollista hyötyä.

Videoklipeissä näytetään myös, miten annostelulaitteet puhdistetaan. Säännöllinen puhdistus pitää laitteet toimintakykyisinä ja miellyttävinä käyttää.

Annosteluvideot on tarkoitettu astman tai keuhkoahtaumataudin hoidon tueksi ja ne löytyvät osoitteesta www.apteekkariliitto.fi

Lisätietoja: asiantuntijaproviisori Johanna Salimäki, p. 010 6801 422

Suomen Apteekkariliitto ry (www.apteekkariliitto.fi) on vuonna 1897 perustettu yksityisiä apteekkeja edustava yhdistys. Apteekkariliitto kehittää eettisesti ja ammatillisesti korkeatasoista apteekkitoimintaa osana terveydenhuoltoa ja tuottaa jäsenilleen apteekkiliikkeen harjoittamista tukevia palveluita.