‹ Takaisin

Tiedotteet  |  30.09.2014

Merja Hirvonen Apteekkariliiton toimitusjohtajaksi

Oikeustieteen maisteri Merja Hirvonen on valittu Suomen Apteekkariliiton toimitusjohtajaksi joulukuun alusta lukien.

Oikeustieteen maisteri Merja Hirvonen on valittu Suomen Apteekkariliiton toimitusjohtajaksi joulukuun alusta lukien.

Merja Hirvonen (38) siirtyy Apteekkariliittoon Terveyspalvelualan Liitosta, jonka toimitusjohtajana hän nykyisin toimii. Sitä ennen hän työskenteli vuodesta 2003 vuoteen 2012 Suomen Yrittäjissä, ensin työmarkkina-asiamiehenä ja sittemmin työmarkkina-asioiden päällikkönä.

Apteekkariliittoa vuodesta 2010 luotsannut Ilkka Oksala siirtyy johtajaksi Elinkeinoelämän keskusliittoon joulukuun alussa.

– Apteekkariliitto on terveydenhuoltoalan arvostettu vaikuttaja. Olen erittäin iloinen päästessäni työskentelemään osaavan ja työhönsä sitoutuneen apteekkarikunnan edunvalvojana. Tässä tehtävässä yhdistyvät yhteiskunnallinen vaikuttaminen, yrittäjyys ja terveydenhuollon kehittäminen – eli asiat, joita olen saanut tehdä aiemmalla työurallani, marraskuun alussa Apteekkariliiton palvelukseen siirtyvä Merja Hirvonen sanoo.

Apteekkariliiton puheenjohtaja, apteekkari Riitta Andersin on tyytyväinen kesäkuussa käynnistyneen toimitusjohtajarekrytoinnin lopputulokseen.

– Merjalla on sekä terveydenhuollon että elinkeinoelämän asiantuntemusta ja lisäksi hän on koulutukseltaan juristi kuten edeltäjänsäkin. Juridinen osaaminen on välttämätöntä alalla, jolla lainsäädäntöä on paljon. Aiempien tehtäviensä myötä Merja on myös hyvin verkostoitunut niin terveydenhuollossa kuin elinkeinoelämässäkin, Riitta Andersin kiittelee.

Merja Hirvonen asuu Nurmijärvellä puolisonsa ja kahden lapsensa kanssa. Hän harrastaa liikuntaa, lukemista ja puutarhanhoitoa.

Lisätietoja: puheenjohtaja Riitta Andersin, p. 040 736 3913 ja toimitusjohtaja (1.12.2014 alkaen) Merja Hirvonen, p. 040 588 0841

Suomen Apteekkariliitto ry (www.apteekkariliitto.fi) on vuonna 1897 perustettu yksityisiä apteekkeja edustava yhdistys. Apteekkariliitto kehittää eettisesti ja ammatillisesti korkeatasoista apteekkitoimintaa osana terveydenhuoltoa ja tuottaa jäsenilleen apteekkitoimintaa tukevia palveluita.