‹ Takaisin

Tiedotteet  |  05.09.2017

Oriolan lääketoimituksissa apteekkeihin ongelmia

Lääketukkukauppa Oriolan lääketoimituksissa on ollut merkittäviä ongelmia viimepäivinä. Apteekit eivät ole saaneet kaikkia tilaamiaan lääkkeitä.

Apteekkariliiton apteekeista saamien tietojen mukaan Oriolan lääketoimituksissa on ollut viime päivinä merkittäviä ongelmia. Monet apteekit ovat saaneet vain osan tilaamistaan tuotteista, osalla koko tilaus on jäänyt toimittamatta.

Apteekeissa on jouduttu ikäviin tilanteisiin, kun asiakkaille tilattuja tärkeitä lääkkeitä ei ole tullutkaan tukkuliikkeestä.

─ Tämä on lääkitysturvallisuuden kannalta vakava tilanne. Toivomme, että Oriola pystyy toimittamaan puuttuvat lääkkeet mahdollisimman pian, Apteekkariliiton farmaseuttinen johtaja Charlotta Sandler kommentoi.

Apteekit pyrkivät varmistamaan lääkehoidon keskeytymättömän jatkumisen tarjoamalla vastaavaa vaihtokelpoista rinnakkaislääkettä tai hankkimalla asiakkaan tarvitseman lääkkeen toisesta apteekista. Apteekeissa tehdään kaikki mahdollinen, jotta asiakas saa tarvitsemansa lääkkeen.

– Mikäli lääkettä ei saada hankituksi tai sille ei ole saatavilla vastaavaa vaihtokelpoista rinnakkaislääkettä, apteekit ovat yhteydessä lääkäriin tai neuvovat asiakasta ottamaan itse yhteyttä hoitavaan lääkäriinsä lääkehoidon jatkumisen turvaamiseksi, Charlotta Sandler kertoo.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea on edellyttänyt Oriolaa tiedottamaan välittömästi asiakkaitaan toimitushäiriöiden laajuudesta ja arvioidusta kestosta. Oriolalta on edellytetty myös selkeitä ohjeita siitä, miten asiakkaiden kiireelliset ja potilaiden lääkitysturvallisuuden kannalta välttämättömät lääketilaukset ja -toimitukset saadaan tehtyä.

Lisätietoja: farmaseuttinen johtaja Charlotta Sandler, p. 050 543 0411, charlotta.sandler@apteekkariliitto.fi

Suomen Apteekkariliitto ry (www.apteekkariliitto.fi) on yksityisiä apteekkeja edustava yhdistys. Apteekkariliitto kehittää eettisesti ja ammatillisesti korkeatasoista apteekkitoimintaa osana terveydenhuoltoa ja tuottaa jäsenilleen apteekkitoimintaa tukevia palveluita.