‹ Takaisin

Tiedotteet  |  16.11.2020

Apteekit keräsivät 60 190 euron potin Nenäpäivään

Nenäpäiväkujeilu on näkynyt apteekeissa, somessa ja sauvakävelytempauksina. Lahjoituksella autetaan maailman heikoimmassa asemassa olevia lapsia.

Apteekkariliitto, apteekit ja apteekkien henkilökunta ovat suurella ilolla ja lämmöllä keränneet lahjoituksia maailman heikoimmassa asemassa oleville lapsille Nenäpäivä-kampanjassa.

– Kehitysmaissa lapset ovat vaarassa jäädä ilman elintärkeitä rokotteita koronan vuoksi. Apteekit ymmärsivät tilanteen vakavuuden ja keräsivät huikean potin, jotta muut vakavat taudit eivät leviäisi, kommentoi Brand Manager Elina Aaltonen Apteekkariliitosta.

Apteekkariliiton jäsenapteekit ovat osallistuneet Nenäpäivään myymällä Neniä ja lahjoittamalla osan APTEEKKI-tuotesarjan hoitavien nenäsuihkeiden myynnistä. Lisäksi apteekit ovat kannustaneet asiakkaitaan ja yhteistyökumppaneitaan mukaan erilaisilla tempauksilla, joita on järjestetty vastuullisesti koronaepidemian rajoitusten puitteissa.

– Korona-ajan tempaukset ovat vaatineet luovuutta, mutta Nenäpäivässä kaikki hauska on mahdollista. Apteekit ovat tehneet upeita esillepanoja ja veikeitä sometempauksia, Aaltonen kertoo.

Marraskuiset kelitkään eivät ole haitanneet, kun apteekit asiakkaineen ovat suunnanneet, ulos sauvakävelyreippailulle Nenäpäivän hengessä. Lisäksi apteekeissa on neulottu Nenäpäivä-sukkia ja pyöritelty Onnenpyörä-arvontoja.

– On ollut mahtavaa seurata, kuinka apteekit ovat jälleen tänä vuonna olleet suurella sydämellä ja entistä innokkaampina mukana Nenäpäivässä, kiittelee Nenäpäivä-säätiön kumppanuuspäällikkö Johanna Mäkelä.

– Apua tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan, sillä koronaviruksen aiheuttama tilanne voi vaikuttaa kehitysmaiden lasten tulevaisuuteen hyvin dramaattisesti. Koulutie saattaa katketa kokonaan tai elintärkeä rokote jäädä saamatta vallitsevan tilanteen vuoksi. Apteekkariliiton ja apteekkien yhteisesti keräämällä upealla potilla järjestömme voivatkin esimerkiksi jakaa lääkkeitä tappavia tauteja vastaan kymmenille tuhansille lapsille. Kiitos jokaiselle, joka on omalla panoksellaan ollut mukana kerryttämässä tätä keräyssummaa, Mäkelä jatkaa.

Apteekkariliitto jäsenapteekkeineen on toistamiseen mukana Nenäpäivän pääyhteistyökumppanina. Apteekkien keräämä potti julkistettiin perjantaina 13.11. suorassa Nenäpäivä-lähetyksessä, joka on katsottavissa Yle Areenassa 13.12. asti.

Apteekkien yhteinen nettilipas löytyy verkosta osoitteesta nenäpäivä.fi/apteekki ja sinne voi lahjoittaa vuoden loppuun asti.

Lisätietoja: Brand Manager Elina Aaltonen, Suomen Apteekkariliitto, elina.aaltonen@apteekkariliitto.fi, p. 050 3627 281 ja kumppanuuspäällikkö Johanna Mäkelä, Nenäpäivä-säätiö, johanna.makela@nenapaiva.fi, p. 040 529 4475

Nenäpäivä-keräys on järjestetty vuosittain vuodesta 2007 lähtien. Keräyksen varoilla autetaan maailman kaikkein heikoimmassa asemassa olevia lapsia Afrikassa, Aasiassa ja Etelä-Amerikassa. Nenäpäivän avun vie perille yhdeksän luotettavaa järjestöä. Kirkon Ulkomaanapu, Suomen Punainen Risti, Fida International, Solidaarisuus, Plan International Suomi, Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK, Suomen Lähetysseura, Suomen Unicef sekä Pelastakaa Lapset edistävät Nenäpäivän tuella lasten koulutusta, turvaa, terveyttä ja ravinnonsaantia. Yle tukee Nenäpäivää ohjelma-toiminnallaan.

Suomen Apteekkariliitto ry (www.apteekkariliitto.fi) on yksityisiä apteekkeja edustava yhdistys. Apteekkariliitto kehittää eettisesti ja ammatillisesti korkeatasoista apteekkitoimintaa osana terveydenhuoltoa ja tuottaa jäsenilleen apteekkitoimintaa tukevia palveluita.