‹ Takaisin

Tiedotteet  |  28.09.2016

Hallitus leikkaa rajusti apteekeilta

Yrittäjävähennys keventää apteekkareiden verotusta keskimäärin 5 700 euroa, mutta lääkesäästöt vievät keskimäärin 27 000 euroa.

Hallituksen kaavailemaa yrittäjävähennystä on arvosteltu opposition piirissä, koska se kohdistuu myös apteekkareihin.

Yrittäjävähennys keventää apteekkareiden verotusta keskimäärin 5 700 euroa, mutta samalla hallitus leikkaa 134 miljoonaa euroa lääkkeistä. Lääkesäästöt kohdistuvat rajusti myös apteekkeihin ja leikkaavat apteekkien tuloksia keskimäärin 27 000 euroa, eli liki viisinkertaisesti sen, minkä yrittäjävähennys tuo.

Yrittäjävähennys ei ole kohdennettu vain apteekkareille, vaan kaikille toiminimiyrittäjille. Sen tarkoitus on tuoda toiminimiyrittäjien verotusta lähemmäs osakeyhtiömuodossa toimivan yrittäjän verotusta.

Apteekkarit maksoivat viime vuonna veroja apteekin tuloksesta keskimäärin 43 prosenttia. Verotus on siten tuntuvasti ankarampaa kuin osakeyhtiömuodossa toimivan yrittäjän.

Lisätietoja: talous- ja hallintojohtaja Ilkka Harjula, p. 050 538 4458 tai viestintäjohtaja Erkki Kostiainen, p. 050 566 8188

Suomen Apteekkariliitto ry (www.apteekkariliitto.fi) on yksityisiä apteekkeja edustava yhdistys. Apteekkariliitto kehittää eettisesti ja ammatillisesti korkeatasoista apteekkitoimintaa osana terveydenhuoltoa ja tuottaa jäsenilleen apteekkitoimintaa tukevia palveluita.