‹ Takaisin

Tiedotteet  |  17.06.2011

Apteekit odottavat hallitukselta nopeita päätöksiä

Apteekkiala odottaa nopeita toimia maanlaajuisen ja laadukkaan lääkejakelun turvaamiseksi.

Apteekkiala odottaa nopeita toimia maanlaajuisen ja laadukkaan lääkejakelun turvaamiseksi.

Tänään julkistettu uusi hallitusohjelma luo hyvät edellytykset apteekkipalveluiden edelleen kehittämiselle.

– Olen erittäin tyytyväinen siihen, että uusi hallitus on ohjelmassaan asettanut tavoitteekseen ammatillisesti toimivan lääkkeiden jakelun turvaamisen kaikissa olosuhteissa, toteaa Apteekkariliiton toimitusjohtaja Ilkka Oksala.

Oksalan mukaan tämän tavoitteen käytännön toteuttaminen edellyttää keväällä mietintönsä jättäneen Apteekkitoiminnan kehittämistyöryhmän esitysten toteuttamista.

– Uskon uuden hallituksen ryhtyvän hyvin nopeassa tahdissa valmistelemaan näitä esityksiä. Uudistusten eteenpäin viemisellä on jo kiire, sillä apteekkijärjestelmän tulevaisuuden haasteet ovat suuret.

Suomen apteekkijärjestelmä palvelee tällä hetkellä erinomaisella tavalla suomalaisia. Tiheä apteekkiverkosto kattaa koko maan, palveluiden taso on erinomainen, samoin kuin lääkkeiden saatavuus. Tutkimusten mukaan apteekkien asiakkaat ovat hyvin tyytyväisiä apteekkien palveluun.

Erinomaisesti toimivan lääkehuollon säilyttäminen edellyttää toimenpiteitä syrjäseutujen apteekkipalveluiden turvaamiseksi, reseptilääkkeiden toimittamisen taloudellisten edellytysten vahvistamiseksi sekä apteekkien uusien palveluiden, kuten lääkkeiden koneellisen annosjakelun, aseman vakiinnuttamiseksi.

Hallitusohjelman mukaan rokotteiden ja muiden sairauksien ehkäisyyn käytettävien lääkevalmisteiden korvattavuutta selvitetään.

– Tämä on erittäin kannatettava asia. Esimerkiksi tupakoinnin vieroituksessa käytettävät reseptilääkkeet on syytä saattaa sairausvakuutuskorvausten piiriin. Tupakoinnin vähentäminen on keskeinen asia, kun pyritään parantamaan kansanterveyttä ja vähentämään suomalaisten terveyseroja, Oksala sanoo.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Ilkka Oksala, puh. 050 301 8590

Suomen Apteekkariliitto ry (www.apteekkariliitto.fi) on vuonna 1897 perustettu yksityisiä apteekkeja edustava yhdistys. Apteekkariliitto kehittää eettisesti ja ammatillisesti korkeatasoista apteekkitoimintaa osana terveydenhuoltoa ja tuottaa jäsenilleen apteekkiliikkeen harjoittamista tukevia palveluita.