Medifon kehittää APTEEKKI-tuotesarjaa.

tytäryhtiöt

Tytäryhtiöt täydentävät Apteekkariliiton palveluvalikoimaa apteekeille.

MEDIFON

Oy Medifon Ab
Perustettu: 1981
Omistus: Apteekkariliitto 100 %
Liikevaihto 2016: n. 9 milj. euroa
Henkilökunta: 21
Toimitusjohtaja: Mika Flink

Medifon on apteekkareiden oma tukkukauppa, jakelija ja maahantuoja. Yhtiö jakelee omat ja jakelupäämiestensä tuotteet Espoossa sijaitsevasta jakelukeskuksestaan koko Suomen alueelle.

Yhtiön tuotevalikoimaan kuuluu mm. Apteekkariliiton jäsenapteekkien oma private label -tuotesarja, APTEEKKI-tuotteet. Tämän lisäksi yhtiö markkinoi laajaa valikoimaa jalkojenhoitotuotteita (Luga ja Mills) ja muita vapaakaupantuotteita. Yhtiö toimittaa apteekeille myös apteekkien erikoistarvikkeita, kuten tarrasignatuureja, muovikasseja ja valomainoksia.

Markkinoimiensa tuotteiden lisäksi Medifon jakelee useiden tavarantoimittajien vapaakaupantuotteita. Yhtiöllä on myös lääketukkukauppaoikeudet.

PHARMADATA

Pharmadata Oy
Perustettu: 1989
Omistus: Apteekkariliitto 100 %
Liikevaihto 2016: 7,6 milj. euroa
Henkilökunta: 41
Toimitusjohtaja: Ilkka Toivola

Pharmadata tuottaa apteekeille tietojärjestelmiä ja tietoliikenneratkaisuja. Sen tuotteita ovat Salix- ja pd³ -apteekkijärjestelmät, Procuro, Presto, Proselecta, Prologis, EasyMedi ja Apteekkiverkko. Pharmadata tarjoaa myös konsultointia ja koulutusta.

Uuden sukupolven pd³-apteekkijärjestelmän toimituksia on tehty jo useisiin apteekkeihin. Pd³ on ensimmäinen keskitetty apteekkijärjestelmä, joka helpottaa ja tehostaa merkittävästi apteekin toimintaa.

Yhtiön vanhempi Salix-järjestelmä on markkinajohtaja Suomessa. Sitä käyttää 470 apteekkitoimipistettä. Salix on helppokäyttöinen ja siinä on hyvin toimiva eResepti-ominaisuus.

PHARMAPRESS

PharmaPress Oy
Perustettu: 1997
Omistus: Apteekkariliitto 100 %
Liikevaihto 2016: 1,2 milj. euroa
Henkilökunta: 4 + 4 (oto)
Toimitusjohtaja: Erkki Kostiainen

PharmaPress on viestintä- ja kustannusyhtiö, joka tuottaa Apteekkariliitolle ja sen jäsenapteekeille laadukkaita ja vaikuttavia viestintäpalveluita.

Yhtiö julkaisee ja kustantaa APTEEKKARI-jäsen- ja sidosryhmälehteä, Meidän APTEEKKI -henkilöstölehteä ja Terveydeksi!-asiakaslehteä. Muita digi- ja painotuotteita ovat alaan liittyvät kirjat, oppaat ja kalenterit.

Yhtiö tuottaa myös digitaalisia sisältöjä verkkoon ja apteekkien myymälätiloihin sekä järjestää lääke- ja apteekkialan näyttelyn Apteekkaripäivien yhteydessä huhtikuussa.

11.1.2018/IS